Végtelen kaland az űrben: több új sorozatot is várhatnak a Star Wars rajongói

Ahsoka, Star Wars, Rosario Dawson
Vágólapra másolva!
A Star Wars-rajongóknak nem lehet okuk panaszra, az eddigi négy élőszereplős sorozat után újabbakat is tervez a Disney, miközben új animációs szériákat ugyancsak készít.
Vágólapra másolva!

Nem csillapodik a Star Wars-láz, a három tervezett mozifilm (James Mangold, Dave Filoni és Sharmeen Obaid-Chinoy projektjei) mellett a Disney a tévénézőkre is gondol, az eddigi sorozatok után is érkezik még pár.

Már május 4-én, a Star Wars-napon elindul egy kisebbeknek szóló rajzfilmsorozat, a Star Wars: Fiatal Jedik kalandjai (Young Jedi Adventures), illetve újabb animék is jönnek, a Star Wars: Látomásokból elkészült ugyanis a második évad.

A komolyabb, élőszereplős projektekre kicsit még várni kell, várhatóan még idén érkezik azonban azokból is kettő – nemcsak Ahsoka Tano kapott ugyanis saját sorozatot, de egy csapat gyereket is megismerhetünk, akik a galaxisban bolyonganak.

Ahsoka Tanót a Star Wars: A klónok háborúja című rajzfilmsorozatban láthattuk először, de azóta élő szereplőként, Rosario Dawson alakításában is megjelent A Mandalóri és a Boba Fett könyve egy-egy epizódjában.

Az új, Ahsoka című sorozatban a címszerepet szintén Dawson játssza majd,

de többek között Hayden Christensen is megjelenik benne Anakin Skywalkerként. A történet egyébként nagyjából akkor játszódik, mint A Mandalóri, a rajongók augusztusban számíthatnak rá.

Január végén már befejezték a forgatását, így elvileg

még idén érkezik a Star Wars: Skeleton Crew is,

amelynek cselekménye szintén A Mandalóri és az Ahsoka idővonalán mozog. A projekt húzóneve Jude Law (aki egy jedit alakít), a történet azonban inkább egy csapat gyerekről szól, akik apró szülőbolygójukról kirándulva eltévednek a Star Wars galaxisában.

2024-ben várható még legalább egy izgalmas projekt, a meglehetősen sötétnek ígérkező The Acolyte, amely a köztársaság fénykorának végén játszódik, és alkotója, a kétszeres Emmy-jelölt Leslye Headland szerint egy szövevényes thriller lesz.

A Mandalórinak épp csak lezárult amúgy a harmadik évada, de állítólag már írják a negyediket, miközben az Andor második szezonján is dolgoznak elvileg az alkotók – arra azonban ne nagyon számítsunk 2024 ősze előtt.

Már 2020-ban lehetett hallani emellett egy kedvelt szereplőnek, Lando Calrissiannek szentelt élőszereplős projektről – amelynek kapcsán Donald Glover neve is felmerült –, arról viszont egyelőre nincs semmi friss hír, a rajongóknak meg kell elégedniük a fenti produkciókkal.