Nagyon súlyos Gálvölgyi János állapota

A Magyar Televíziózás Legendái, könyvbemutató, sajtótájékoztató, könyv, bemutató, televízió, magyar
Gálvölgyi János
Vágólapra másolva!
Ahogyan arról már korábban is írtunk, a Kossuth-díjas színész szerdán került kórházba. Összefüggéstelenül beszélt, és nehézlégzésre panaszkodott, ekkor hívtak mentőt hozzá a lányai. Azóta kiderült, hogy kezelőorvosai tüdőembóliát diagnosztizáltak nála, már napok óta mélyaltatásban van. A családja szerint nagyon súlyos az állapota.
Vágólapra másolva!

Gálvölgyi Jánost a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáról rohammentővel vitték egy másik kórházba szerdán.

Jelenleg is az intenzív osztályon fekszik, mélyaltatásban tartják, lélegeztetőgépen van.

"Gálvölgyi Jánost 2023. május 10-én, délelőtt a család szállította kórházba, miután súlyos légzési panaszok léptek fel nála. Gondos orvosi ellátásban részesül a SOTE klinikáján.

Gálvölgyi János Fotó: Polyák Attila - Origo

Amennyiben állapotában változás állna be, arról a család tájékoztatni fogja a közvéleményt" – nyilatkozta a családja. Azóta nem szólaltak meg, valószínűleg tehát továbbra is súlyos Gálvölgyi János állapota.

A színésznél tüdőembóliát diagnosztizáltak, ami az egyik artéria elzáródása a tüdőn belül. Az esetek többségében egy mélyvénás trombózis egyik szövődménye.

Súlyossága attól függ, melyik eret zárja el (ez a vérrög nagyságától is függ), ha fő artériát, akkor azonnali halált is okozhat. A tüdőembólia tehát nagyon komoly, életet veszélyeztető állapot.

Gálvölgyi Jánost ötödik napja ápolják a Semmelweis Egyetem Klinikáján. A legfrissebb hírek szerint jól reagál a kezelésekre, de nincs túl a közvetlen életveszélyen.