Újabb részletek derültek ki Gálvölgyi János állapotáról

Gálvölgyi János vallomása: ezért nem hívták soha filmszerepekre, Gálvölgyi János Lakástalkshow
Vágólapra másolva!
Rózsa György is nehéz napokat tud maga mögött, rendkívül aggódott a kórházban fekvő Gálvölgyi Jánosért. Ötvenévnyi barátság köti őket össze, és alig várja, hogy találkozzanak.
Vágólapra másolva!

Gálvölgyi János május 10-én került kórházba. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész reggel nem érezte jól magát, nehézlégzésre panaszkodott, összefüggéstelenül beszélt, így lányai mentőt hívtak hozzá. Állapota olyannyira romlott, hogy az intenzív osztályon lélegeztetőgépre került, és mélyaltatásban tartották.

Forrás: VIASAT3/Birtalan Zsolt

Május 15-én lányai egy videóban számoltak be arról, hogy már nincs életveszélyben. Rózsa György aggódott Gálvölgyi Jánosért, aki a Bors érdeklődésére elárulta, hogyan fogadta, amikor értesült: barátja végre felébredt és jobban van.

"János felesége, Judit hívott föl, így hamar megtudtam a jó hírt. Mindig hittem abban, hogy jobban lesz, mert el nem tudom képzelni, hogy bármilyen végzetes dolog történt volna vele. (...) Tudom nagyon jól, hogy mekkora trauma lehet ez az egész családnak, de János szerencsére olyan erővel és hittel vitte végig, hogy csak példaként tudom magam előtt is felállítani. Ha egyszer hasonló helyzetbe kerülök, remélem, én is ugyanígy fogok reagálni" – mondta.

Forrás: TV2

Rózsa György és Gálvölgyi János ötven évvel ezelőtt ismerték meg egymást, azóta állnak közel egymáshoz.

Még főiskolás volt, amikor találkoztunk, azóta vagyunk barátok, és mivel a barátok egyre fogynak az életemből, ezért egyre értékesebbek számomra.

Hiszem, ha majd beengednek hozzá az intenzív osztályra, ugyanezt fogom érezni. Ki fogjuk kacagni a halált! Nem vagyunk hajlandóak tudomásul venni, hogy ketten 150 évesek vagyunk, ebből pedig ötvenet együtt töltöttünk el" - tette hozzá.