Kirepült a halálgömbből az artista Szolnokon, súlyosan megsérült - videó

Magyar Nemzeti Cirkusz, halálgömb
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Cirkusz május 18-i, csütörtök esti előadásán súlyosan megsérült az egyik artista, miközben a halálgömb nevű produkciót adták elő. A fiatal nő egy egy 4,5 méteres átmérőjű gömbben motorozott, ami a produkció egy pontján szétnyílik. Ebben a pillanatban történt a szerencsétlenség, ugyanis a nő kiszáguldott a motorral és nagy sebességgel a földre zuhant. A sérültet azonnal kórházba szállították, a cirkusz igazgatója elárulta, hogyan érzi magát a fiatal nő és mit jósoltak számára az orvosok.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Cirkusz szolnoki előadásán történt súlyos baleset, az Alice nevű motoros artistát azonnal beszállították a szolnoki kórházba, az előadást pedig félbeszakították. A cirkusz igazgatója, Ifj. Richter József megszólalt az esetről, melyhez hasonló négy évvel ezelőtt is történt már egy artistájukkal.

Súlyos sérüléseket szenvedett a Magyar Nemzeti Cirkusz motoros artistája, Alice Forrás: MNC Facebook

"Ebben a szezonban a tegnap esti volt a 62. előadásunk. Minden a megszokott módon történt, semmi olyan külső körülmény nem lépett közre, ami a hibát kiválthatta volna" - kezdte Ifj. Richter József a megdöbbentő balesetről, majd megnyugtató híreket közölt a sérült artistáról.

Kiderült, hogy a medencesérülése ugyan súlyos, de minden bizonnyal fel fog épülni, és az sem kizárt, hogy már a jelenlegi szezonban is visszatérhet a porondra" - mondta a nő állapotáról.

"A közönség egy pillanatra sem volt veszélyben. A manézs egy 13 méteres átmérőjű kör, így nagy a távolság a nézőtér és az eszközök között" - magyarázta az igazgató, aki a történtek után egyből félbeszakította az esti előadást, ami csak a záróműsort érintette.

Alice természetesen bukósisakot, gerincvédőt, térdvédőt és egyebeket is viselt, ami meggátolta a tragédiát" - nyilatkozta a Borsnak Ifj. Richter József, aki elmondta, hogy Alice-t jelenleg is a kórházban ápolják, de úgy tűnik, hogy műtétre sem lesz szüksége és szerencsésen felépül az életveszélyes mutatvány következtében szerzett sérüléseiből.