Elképesztő történetet mesélt Zámbó Árpyról Peter Srámek

Peter Srámek
Vágólapra másolva!
Peter Srámeknek nemcsak a magyar nyelv elsajátításával kellett megküzdenie az elmúlt évek során, hanem azokkal is, akik folyton Zámbó Jimmyhez hasonlítgatták azért, mert az énekes nagy rajongójaként sokszor énekelt tőle dalokat. Nem titok, hogy Srámek jó kapcsolatot ápol a Zámbó családdal, bár az utóbbi időben voltak köztük viták. Az énekes nemrég egy elképesztő történetet mesélt a karrierje kezdetéről, melyben nagy szerepe van Zámbó Árpynak is.
Vágólapra másolva!

Peter Srámek egy podcasben mesélt a kezdeti nehézségekről, sok olyan titkot elárult, amiről ezelőtt még sosem beszélt nyilvánosan. Rengeteg tehetségkutatót megjárt annakidején, melyekből végül eléggé kiábrándult a szlovák énekes.

„Észrevettem magamon, hogy már nem a tehetség és a hang érdekel, hanem a sztori és a stílus, ami körülöttem van. Mindig hordtam ékszereket, de akkoriban nem aranyból volt, nyilván kellett rá várni. De hordtam és imádtam...

- emlékezett vissza a rossz pillanatokra Peter Srámek, akinem azóta már csak rossz emlék a sok kezdeti megpróbáltatás, hiszen nemrég Fonogram-díjjal is elismerték itthon a munkásságát.

Peter Srámek a TV2 Rising Star című tehetségkutatójában tűnt fel Forrás: TV2

Srámek sokat járt Magyarországra egészen fiatalkorától, édesanyja tanítgatta is a nyelvet fiának, de ő sem igazán beszélt jól magyarul. Zámbó Jimmy dalait viszont nagyon szerették, egyszer együtt jöttek egy emlékkoncertre, ahol különös és mesébe illő dolog történt Peter Srámekkel.

A feltörekvő énekes a koncert szünetében egy közös fotót szeretett volna Zámbó Árpyval, aki magyarul szólította meg őt, amit ő nem értett, de édesanyja segített a kommunikációban.

Akkoriban édesanyám fel volt készülve mindenre. Volt nála kis pendrive az alapokkal. Édesanyám mondta Árpynak, hogy nem tud magyarul beszélni a fiú, de énekelni tud..." - kezdte Srámek, akivel ekkor váratlan dolog történt.

Anyukám kivette a kis táskából a pendrive-ot és ott elénekeltem először Magyarországon a Szállj Velem című dalt Zámbó Jimmy-től. Jöttem mint néző és a végén színpadon voltam" - idézi a Ripost Peter Srámek visszaemlékezését, aki azt is elárulta, hogy Zámbó Jimmy édesanyja volt az első, aki felállva kezdett el tapsolni az előadása után, majd ezt követően kitört a hatalmas tapsvihar.

Zámbó Árpy rögtön lehetőséget adott a fiatal énekesnek Forrás: TV2