Meghalt Tina Turner

Vertical SINGER-WOMAN ON STAGE CONCERT MUSIC HEADSHOT AMERICAN SHOT
US singer Tina Turner performs on May 3, 1996 at the Palais Omnisports in Paris, during the first concert of her new tour, the first one in six years. (Photo by DANIEL MORDZINSKI / AFP)
Vágólapra másolva!
A legendás énekesnő hosszas betegség után halt meg svájci otthonában, május 24-én. 
Vágólapra másolva!

Tina Turner, akit a rock'n'roll királynőjeként emlegetnek, ma, azaz május 24-én halt meg, hosszan tartó betegség után. Az énekesnő 83 éves volt, állítólag békésen távozott a Zürich melletti Küsnachtban lévő otthonában, Svájcban - írja a DailyMail.

– áll a haláláról szóló nyilatkozatban, melyet képviselői közöltek a nyilvánossággal.

Tina Turner 1996-ban, koncert közben Forrás: AFP/Daniel Mordzinski

Egy kísérőnyilatkozatot is kiadtak az énekesnő halálhírét közlő nyilatkozat mellett, melyet Tina Turner közösségi oldalain tettek közzé.

Ma egy kedves barátunktól búcsúzunk, aki a legnagyobb művét hagyja ránk: a zenéjét. Szívből jövő együttérzésünk a családjának szól. Tina, nagyon fogsz hiányozni nekünk" - írták a közleményben.

A rocknagyiként is emlegetett Turner egy ideje már visszavonultan élt, élete 83 évében érte sok öröm és bánat, férje éveken át bántalmazta, majd két fia halálát is túl kellett élnie. 2018-ban, az akkor 59 éves fia, Craig öngyilkosságot követett el Los Angeles-i otthonában. Tavaly decemberben Turner másik fia, Ronnie halt meg vastagbélrákban, 62 éves korában.

Az énekesnőnek olyan emlékezetes slágereket köszönhet a közönség, mint a We don't need another hero, a The Best, a What's Love Got To Do With It, vagy a Goldeneye.