Egyre rosszabb állapotba kerül a börtönben Galambos Lajos. Már csak folyékony halmazállapotú ételeket eszik, és ez igencsak rányomja bélyegét a hangulatára: sokszor teljesen magába fordul, egy-egy szóval kommunikál csak a környezetével.

Galambos Lajost április 26-án vitték be a baracskai börtönbe, ahol a víz-, gáz- és áramlopás miatt rá kirótt 3 év 6 hónapos börtönbüntetését kezdte meg. Lajcsi többször is halasztási kérelmet írt megromlott egészségügyi állapotára hivatkozva, ám a bíróság azt mindannyiszor elutasította. A börtön bejáratáig is mentő vitte, majd azonnal a gyengélkedőn helyezték el, ahol azóta is a mindennapjait tölti.

Szilárd ételt nem tud enni, külön nem főznek rá, így a börtönkosztot kapja pépesítve, de mostanra már azt sem eszi meg.

Galambos LajosForrás: TV2

- Sajnos ügyfelem már a pépesített ételeket is képtelen lenyelni. Már előre öklendezett, amikor hozták az ételt neki, ezért úgy döntött, ezentúl pépesítve sem kéri. Ugyanolyan formában kapja mostantól, mint bárki más, ő azonban csak a folyékony halmazállapotú részeit fogyasztja el: a levesnek megissza levét, a pörköltnek kiszürcsöli a szaftját - mondta a Blikknek Lajcsi ügyvédje, dr. Csontos Zsolt.

A zenésznek nagyon ingadozó lett a hangulata. Mostanában sokszor csak kedvetlenül néz maga elé, ha hozzászólnak, alig egyszavas válaszokat ad. Egyre jobban kezd magába fordulni, ahogy a börtönszleng mondja, kezd "bekattanni". A betegszobán elkezdett egy négyfelvonásos színházi darabot írni.