Mint azt korábban írtuk, Gálvölgyi Jánost május 10-én, szerdán került kórházba, súlyos légzési nehézségekkel. A színészt rögtön intenzív osztályra irányították, sokáig instabil volt az állapota. A Kossuth-díjas színművészt hosszú idő után, május 24-én engedték haza a kórházból, hiszen eleinte mélyaltatásban próbálták stabilizálni az állapotát. Gálvölgyi most saját maga mondta el, hogy mire emlékeszik arról a napról és milyen élményei voltak a kórházban.

Gálvölgyi János életveszélyes állapotban került kórházba, családja közbelépésének köszönhetően időben megkapta a szükséges orvosi ellátást. A színész az eszméletvesztése előtt még telefonált, most kiderült, hogy egy interjút mondott le, amikor még képes volt rá. Majd rohamosan romlani kezdett állapota, így családja nem várt a mentőre és maguk vitték be, ahol azonnal intenzív osztályra, ott lélegeztető gépre került. Gálvölgyi így emlékszik vissza arra a szerda reggelre.

Gálvölgyi János és felesége a kórházból jelentkezett, lányuk osztotta meg a színész üzenetétForrás: Facebook

"Ott szakadt el a film, hogy még felhívtalak téged szerda reggel, hogy lemondjam, mert nem érzem magam jól. Legközelebbi ébredésem három nappal később az intenzív osztályon volt. Annyi emlékképem van, hogy megyek két lépcsőt és ülök Dorka lányom kocsijában, be vagyok kötve, Eszter lányom hátulról átölel..." - mondta a riporternek Gálvölgyi János, akit közvetlen a kórházba szállítása előtt hívott, hogy lemondja az interjút. Családja szerint a színész halálközeli állapotban volt, amikor a kórházba vitték, most azt is elárulta, hogy pontosan mi okozta a rosszullétét.

Bakteriális szív- és tüdőelégtelenség volt, ami egy fertőzés. Meglepett, hogy nem tudok beszélni, mert tele voltam csövekkel. Úgy éreztem, beszélek, de közben nem jött ki hang a torkomból" - magyarázta Gálvölgyi, aki elmondta, hogy nagyon ijesztő volt számára, amikor a kórházban tért magához és ráeszmélt, hogy lélegeztetőgépen van. Elmondása szerint még mindig gyógyulófélben van, hangja sem a régi a lélegeztetőgép miatt. Május 24 óta otthonában pihen és a gyógyulásra koncentrál, de még ma is félelem tölti el, ha a kórházban átéltekre gondol.

Arra emlékszem, hogy amikor már magamnál voltam, automatikusan elkezdtem mondani a meglévő szerepeim szövegét, majd megállapítottam, hogy tudom. Akkor kezdtem megnyugodni" - mondta, majd azt is felidézte, hogy halálközeli élménye lehetett, hiszen pontosan emlékszik egy nagyon furcsa álomképre, amit azóta sem tud kiverni a fejéből.

"Gyönyörű emberek mentek vörös szőnyegen, én magam is mentem, mindenki köszönt és hajbókolt. Messze, a lépcső tetején állt egy gyönyörű nő fehér ruhában, arca nem volt, és integetett... és mentem, hogy nekem oda kell menni hozzá. És akkor felébredtem. Olyan élmény volt, amit nem akar az ember megint átélni" - idézi a Blikk Gálvölgyi látomását, amitől még ma is megretten, ha eszébe jut. Elmondása szerint hiába van otthon, mégsem tudott megnyugodni, nemcsak fizikailag, lelkileg is fel kell épülnie a megrázkódtatás után.

"Amikor hazajöttem, azt mondtam: végre saját ágy, nincs infúzió, vérnyomásmérő, nincs rád kötve mindenféle, majd jaj, de jót fogok aludni. De nem. Nagyon rosszul aludtam, ha nem is rettegés, de félelem volt bennem, hogy mi van, ha holnap vagy ma éjjel ez megint megismétlődik. Annyiban megváltozik az ember élete – legalábbis az enyém –, hogy rá kellett jönnöm, nem olyan természetes, hogy az ember jól van" - zárta gondolatait Gálvölgyi János, aki a színpadra visszatérve szeretné meghálálni, hogy ennyien aggódtak érte, amíg az életéért küzdött.

Gálvölgyi János már alig várja, hogy visszatérhessen a színpadraForrás: MTI/Kallos Bea