Michael J. Fox számtalan filmben játszott, de talán a Vissza a jövőbe filmtrilógia Marty McFly szerepe miatt ismerhetjük őt legtöbben. A 62 éves színésznél 1991-ben diagnosztizálták a Parkinson-kórt, azóta küzd a betegséggel, melynek jelei egyre jobban mutatkoznak rajta.

A színészettől 2020-ban visszavonult Michael J. Fox június 9-én ünnepelte 62. születésnapját. Most megrázó interjút adott az állapotáról. 1998-ban állt a nyilvánosság elé és vallotta be, hogy gyógyíthatatlan betegséggel, Parkinson-kórral küzd. A Vissza a jövőbe!-filmek és más produkciók sztárja ekkor már hét éve tudta a diagnózist, ám a beismerés helyett inni kezdett, és csak a feleségének köszönhette, hogy felhagyott az alkohollal. Fox visszavonulásáig színészkedett, filmekben és sorozatokban is feltűnt, 2020-ban azonban elmondta, hogy komoly nehézségekkel küzd betegsége miatt, egyre nehezebben memorizálja a szövegeket, így a színészkedésről le kell mondania.

Forrás: Brazil Photo Press via AFP

Fox most a Variety-nek mesélt a betegséggel vívott drámai küzdelmeiről. Számos lelki és komoly testi sérülésről is vallott.

Eltörtem ezt a vállat. Eltörtem ezt a könyökömet. Eltörtem ezt a kezet. Volt egy fertőzésem, ami majdnem az ujjamba került. Eltörtem az arccsontom. Eltörtem ezt a felkarcsontot

- sorolta sérüléseit a színész, aki bevallotta, hogy egyre nehezebb kordában tartania a remegéseket és gyakran elesik.

Egész életében küzdött mentális egészségével is, és sok személyes veszteséggel kellett megküzdenie. 

Sokszor vannak körülöttem segítők arra az esetre, ha elesnék, és ezt a magánélet hiányát nehéz kezelni. Elvesztettem a családtagjaim, elvesztettem a kutyámat, elvesztettem a szabadságomat, elvesztettem az egészségem. Habozok használni a „depresszió" kifejezést, mert nem vagyok alkalmas arra, hogy diagnosztizáljam magam, de minden jele ott volt" - idézte a Daily Star.