Visszaélnek az énekes hírnevével, pénzt ígérnek a nevében a csalók, akikkel szemben Kis Grófo tehetetlennek érzi magát - írta a Ripost.

Az történt, hogy a kiberbűnözők létrehoztak egy kamuprofilt a Facebookon Kiss Grofoo néven, már itt fel lehetett volna fedezni, hogy nem az énekes áll a dolog mögött. A kamubulibáró egy "élő" videót indított, amiben azzal kecsegtetett, hogy pénzt ad az első 250 kommentelőnek.

„Áldok mindenkit! Az első 250 ember, aki azt mondja, hogy helló, adok nekik 50 ezer forintot, és igazi vagyok. Ezentúl."

Így szól az átverős szöveg, az élő videót pedig közel százan nézték.

Csúnyán visszaéltek Kis Grófo nevével és képmásávalFotó: Facebook

 A Ripost elérte Kis Grófót, aki egy percig sem titkolta mély felháborodását. Elárulta, már nem először fordul elő, hogy ilyen gusztustalan módon élnek vissza a képmásával, igaz, a csalók nagyon rafináltak, mindig tartanak 2-3 hónap szünetet.

„Ezeket a csalókat egyszerűen meg kell állítani, ennek véget kell vetni! Sajnos már kettő, ha nem három éve megy ez, egyelőre nem tudom, kihez kell fordulni. Sajnos egy-egy ilyen akció után rengeteg üzenetet kapok, sokan a bankszámlaszámukat is megadják, és kérdezgetik, hogy hol van az ígért pénz. Olyan is előfordult, hogy egy rokonom hívott fel és nekem szegezte a kérdést: valóban adok neki 50 ezer forintot? Nem fér a fejembe, hogy tudják ezt elhinni, az üzeneteket ráadásul a valós profilomra írják. Ezúton szeretném a rajongóim figyelmét felhívni arra, hogy ez valóban egy átverés, ne dőljetek be neki" - figyelmeztetett mindenkit a Bulibáró, aki reméli, valahogy meg lehet állítani a csalókat.