Denise Rossi 11 nappal a válása előtt nyert a kaliforniai lottón 1,3 millió dollárt, mai középárfolyamon 455 millió forintot - és valahogy ezt elfelejtette megemlíteni a bíróságon.

A pár akkor már 25 éve volt házas, de ez a lottónyeremény rosszkor jött, szűk két héttel a válás előtt. A nő nem vallotta be az összeget sem a férjének, sem a bírónak, de évekkel később lebukott – ugyanis a férj levelet kapott a cégtől, amely a kifizetéseket végezte.

Forrás: shutterstock.com

Bíróság ügy lett belőle, ahol a bíró úgy ítélte meg, hogy Denise Rossi megsértette a vagyon és a pénzeszközök közzétételére vonatkozó törvényeket, csalást követett el. A bírósági dokumentumokban az elvált feleség azzal érvelt, hogy nem akarta, hogy a férje "rátegye a kezét" a nyereményére - írta az unilad.com.

A feleség végül mindent elveszített, a döntés értelmében 20 éven keresztül évi 66 800 dollárnyi részletet kell fizetnie a férjének (a The Sun évi 48 ezer dollárról tud). A nő ügyvédje a vesztett per után azt mondta, hogy ha a nő nyilvánosságra hozta volna a nyereményét, talán segíthetett volna neki megtartani az összeget, vagy annak jelentős részét. "Sikeresen érvelhettem volna azzal, hogy ez az ő különvagyona... vagy vitatkozhattunk volna, és elérhettünk volna valamilyen egyezséget. De a bíró ideges lett, és az egészet a férfinak adta."