A legjobb tévés produkciókat jutalmazó Emmy-díjak átadását szeptemberről januárra halasztotta az amerikai televíziós akadémia.

A 75. Emmy-gálát eredetileg a Fox csatornán közvetítették volna szeptember 18-án, azonban a hollywoodi színészek és írók sztrájkja miatt, amely nem teszi lehetővé, hogy a sztárok díjátadókon vegyenek részt, a ceremóniát más időpontra kellett tenni.

Az amerikai televíziós akadémia - helyi idő szerint - csütörtökön bejelentette, hogy 2024. január 15-én rendezi meg az Emmy-díjak átadását, amelyet a Los Angeles-i Peacock színházból élőben közvetítenek.

Eközben a sztrájkoló hollywoodi írók bejelentették, hogy pénteken visszatérnek a tárgyalóasztalhoz a stúdiókkal - közölte az amerikai forgatókönyvírók szövetsége (WGA) helyi idő szerint csütörtökön.
A sztrájk május 2-án kezdődött, miután holtpontra jutottak a szervezet és a WGA tárgyalásai egyebek mellett a streaming korszakában méltányos írói javadalmazásról - írja az MTI.

A tavalyi Emmy-gála egy pillanata. 2023-ban nem lesz gála, 2024-re halasztották (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)Forrás: AFP/Patrick T. Fallon