Hiába a folyamatos egészségügyi felügyelet, Galambos Lajos szerint a baracskai börtönben nincsenek olyan körülmények, melyekkel meg lehetne előzni az állapota romlását. A zenész a gyógyíthatatlan betegsége kapcsán otthonápolásért folyamodott, melyet szeptember első hetében másodfokon elutasított a Székesfehérvári Törvényszék, vagyis már nem lehet fellebbezni a döntés ellen.

Lajcsi a bevonulása óta a berettyóújfalui rabkórházban tartózkodik. A börtönbüntetése letöltésének első napján közölte, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved, ami miatt folyamatos orvosi felügyeletre és speciális ellátásra szorul. Természetesen orvosszakértők vizsgálták meg, akik bár egyetértettek abban, hogy a zenész nem egészséges, a megítélésük szerint Lajcsi megfelelő ellátást kaphat Baracskán is.

Galambos Lajos 2023. április 26-án vonult börtönbe, miután jogerősen 3 év hat hónapra ítélték víz-, gáz-, és áramlopás miatt. Kedvezményekkel akár egy év múlva szabadulhat is. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy ezt az időt milyen minőségben tölti el.

Galambos LajosFrizbi TV

A zenész a hírek szerint teljesen összetört a hírtől, hogy nem engedik haza az otthonába. Az állapota folyamatosan romlik. Állandó orvosi felügyelet alatt tartják, még a napi sétára is kísérni kell, nehogy összerogyjon. A meggyengült fizikuma mellett a rosszkedv is kínozza, a Bors információi szerint kedvetlen és nem hajlandó beszélni szinte senkivel.