Mint írtuk, hosszú idő után látogatott haza Angliába Harry herceg a nagymamája, II. Erzsébet királynő halálának évfordulójára tartott megemlékezésre. Sokan találgatták, vajon milyen lesz Harry herceg fogadtatása azok után, hogy az elmúlt években folyamatosan botrányokat okozott, és a királyi családot próbálta befeketíteni. Apja, III. Károly komoly gesztust tett a békülés irányába, majd fia ezt elutasította, így ő is komoly válaszcsapást mért rá és feleségére, Meghan Markle-re.

Harry herceg és Meghan Markle 2020-ban mondtak le az előjogaikról, és hagyták maguk mögött Londot és a királyi családot. Már többször elmondták a nyilvánosság előtt, hogy milyen rosszul bántak Markle-el a palotában, Harry herceg pedig a feleségét választotta a királyi család helyett. A botrányok ellenére Harry herceg igyekszik tartani a kapcsolatot a családdal, fontos eseményekre hazatér szülőhazájába, most azonban teljesen megváltoztak a körülmények.

A királynő halálának évfordulójára rendezett megemlékezéskor III. Károly békejobbot nyújtott fiának, ezért felajánlotta neki, hogy maradjon a családjával Balmoralban ezen az estén. Az ajánlatot Harry herceg visszautasította, ehelyett inkább egy szállodában töltötte az éjszakát. A szakértők szerint az uralkodó így próbálta helyrehozni a kapcsolatukat, de nem járt sikerrel, így nagyon durván vágott vissza a fiának.

III. Károly király ugyanis elrendelte, hogy Harry hercegnek és Meghan Markle-nek innentől kezdve előzetesen engedélyt kell kérni, ha a királyi család bármelyik birtokán szeretnének látogatást tenni. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy újra csúnyán összevesztek, és nem látják őket szívesen a palotában - írja a The Sun.

Harry herceg és felesége egyre távolabb kerül a királyi családtól, mostantól engedély nélkül nem is látogathatják őketForrás: AFP/Paul Ellis