Sokkoló fotókon a drámaian megöregedett Cameron Diaz

Charlie's Angels les Anges se dechainent, Cameron Diaz
Cameron Diaz
Fotó: Collection ChristopheL via AFP
Vágólapra másolva!
Hollywood egyik legnépszerűbb színésznője volt a kilencvenes években a kubai származású, amerikai születésű Cameron Diaz, aki valódi szexszimbólumnak számított. Karrierjét modellként kezdte, majd elég hamar beindult filmes karrierje, miután Jim Carey oldalán feltűnt A maszk című vígjátékban. Diaz már több mint tíz éve visszavonult a színészettől, most meglepő módon mégis visszatért, újra forgat, azonban mindenkit ledöbbentett új külseje, szinte rá sem lehet ismerni az egykor szexi színésznőre.
Vágólapra másolva!

Cameron Michelle Diaz filmes karrierjét 21 évesen kezdte, hiszen előtte sokáig modellkedésből élt. A magas, szőke színésznő hirtelen nagy népszerűségnek örvendett, rengeteg felkérését kapott, számos sikeres filmben láthatta őt a közönség. Julia Roberts oldalán játszhatott az Álljon meg a nászmenet! című romantikus film mellékszereplőjeként, majd a Farrelly testvérek által rendezett hasonló műfajú Keresd a nőt!-ben, mellyel megszerezte első Golden Globe-jelölését is. Ezután kipróbálhatta magát komolyabb szerepekben is, mint például a Minden héten háború, A John Malkovich menet, vagy Tom Cruise és Penélope Cruz oldalán a Vanília égbolt című filmekben.

The Mask
Cameron Diaz és Jim Carrey A maszk című filmben, 1994-ben. A szexi színésznő első filmszerepe volt, melyben Tina Carlyle-t alakította
Fotó: Collection ChristopheL via AFP 

Cameron Diaz elképesztő sikernek örvendett a kétezres években is, a People magazin kétszer is beválogatta a világ 50 leggyönyörűbb színésznője listájába is, először 1998-ban, majd 2002-ben. 

Charlie's Angels les Anges se dechainent
Cameron Diaz modellként kezdte, majd hirtelen lett népszerű színésznő. A képen a Charlie angyalai című film egyik jelenetében, bikiniben látható, de voltak merészebb jelenetei is karrierje során
Fotó: Collection ChristopheL via AFP / © Flower Film / Columbia Pictures

Ezekben az időkben ő volt az egyik legjobban fizetett Hollywood-i színésznő, ezért is lepett meg mindenkit, hogy hirtelen, a karrierje csúcsán döntött a visszavonulás mellett, amit azzal indokolt, hogy a családjára és saját vállalkozására szeretne inkább koncentrálni, egy évvel később már férjhez is ment.

Vanilla Sky (2001) usa
Cameron Diaz a Vanília égboltban, melyben Tom Cruise és Penélope Cruiz oldalán játszott
Fotó: Photo12 via AFP / Photo12 via AFP/Vanilla Sky

Így a 2014-es, Annie című musical bemutatása után felhagyott a színészettel. Diaz utolsó filmjében is Jamie Foxx oldalán játszott, és érdekes egybeesés, hogy legújabb filmjét is a színésszel együtt forgatja, mely a visszatérést jelenti számára tíz év kihagyás után. A színésznőhöz közel álló forrás állítása szerint, bár elégedett volt civil életével is, mégis izgatottan készült az új szerepére.

Cameron Diaz, A jogász
Cameron Diaz A jogász című film egyik merész jelenetében, 2013-ban
Fotó: 20th Century Fox 

A cikk folytatásáért lapozzon!