Egészségvédő kenyerek Győrből



A vásárlók közül a legtöbben a vitaminnal dúsított Táltos fantázianevű kenyeret keresik, melynek gyártását tavaly novemberben kezdték meg.

A Táltosban lévő B11, B12, B6-vitamin jelentősen csökkenti a magzati fejlődési rendellenességek, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának veszélyét. Győri specialitás a tönkölybúzás kenyér; gyártásának és forgalmazásának kizárólagos joga az övéké. E termék különlegessége, hogy hússal egyenértékű fehérjét tartalmaz, s nem elhanyagolható magas a vas-, és cinktartalma, továbbá B1, B2, B6 vitamin tartalma sem. Az egészséget védő kenyérfajták választékát a szeléntartalmú Szeleno és a kalciumos Atlasz egészíti ki. A szelén és a kalcium egyaránt létfontosságú elem, s mindegyik nélkülözhetetlen a szervezet jó működéséhez. A cég szeretné növelni az egészségvédő kenyerek arányát a termelésben - közölte az ügyvezető -, ám azt tudomásul veszik, hogy az étkezési és a vásárlási szokások változásához idő kell
(MTI)