Béketükör majmoknak

A békepipa, békegalamb és egyéb békés szavak szótára kiegészülhet a béketükörrel. Két indiai állatkerti majmot ugyanis, amelyek hónapok óta verekedtek egymással, két tükörrel sikerült békés egymás mellett élésre késztetni.

Amióta tükrök kerültek a csimpánzpár otthonába, a két majom állandóan magával van elfoglalva, nem pedig a másikkal. Mind a hím, mind a nőstény szüntelenül nézegeti magát. Az állatkert gondozói szerint a két csimpánz viselkedése azt mutatja, hogy a majmok épp annyira narcisztikusak, mint az emberek.

A pár nemcsak hogy abbahagyta a verekedést, hanem immár együtt étkezik, és az állatkert reméli, hogy idővel párzani is fognak - egymással.

Amúgy az egyoldalú szerelem mérgesítette el köztük a viszonyt. A majomhölgy ugyanis kegyetlenül visszautasította a csimpánzlegény közeledését, jóllehet az minden trükköt bevetett, hogy elcsavarja a fejét - képletesen. Azután viszont már szó szerint is megpróbálta elcsavarni a fejét, mert megorrolt és frusztrált lett a szüntelen visszautasítások miatt - jelentette az AP.