Négy év után ismét fő műsoridőben láthatunk a televízióban környezet- és természetvédelemmel foglalkozó ismeretterjesztő magazint. A Duna TV-ben, október 13-tól négyhetente, szombatonként, este fél nyolckor látható a Pro Natura-díjas Talpalatnyi zöld.

A Talpalatnyi zöld, a Duna TV egyik első magazinműsora, amely 1994. május 5-e óta van műsoron, lassan elérkezik a jubileumi 100. adáshoz. A műsor alkotóinak sikerült megnyernie néhány lelkes környezetvédő művészt, hogy vállalják el a magazin műsorvezetését. 2000 márciusától Udvaros Dorottya gondolatai, emlékei kötötték össze az egyes kisfilmeket. Később szívesen bekapcsolódott a munkába Gryllus Dorka és Für Anikó is. Az októberi számtól ismét Für Anikó veszi át a képzeletbeli mikrofont, s havi rendszerességgel mondja el véleményét, érzéseit a műsorban elemzett témákról.

Kocsis Tibor, a műsor rendező-operatőre elmondta, hogy hazánk természetvédelmében az elmúlt években a WWF, azaz a Világ Természetvédelmi Alap magyar munkatársai óriási szerepet vállaltak. A WWF Magyarország idén ünnepli tizedik születésnapját, míg a nemzetközi WWF-et negyven évvel ezelőtt alapították. A panda és a WWF három betűje mindenhol ugyanazt jelenti a világon: veszélyeztetett és kipusztulás előtt álló fajok megmentését, védett területek és nemzeti parkok létrehozását. A Talpalatnyi zöld születésnapi összeállítással köszönti a WWF-et a kettős ünnepen.

DUNA TV - 2001. október 13., szombat, 19:30

Az első adás tartalmából:

A  KERECSENSÓLYOMTÓL A FÓTI BOGLÁRKÁIG: 10 ÉVES A WWF MAGYARORSZÁG

A VILÁG KÉPEKBEN…A NATIONAL GEOGRAPHIC MAGAZIN FOTÓI MAGYARORSZÁGON

AKI MEGMONDJA, MENNYIT ÉR EGY FA