A meleg férfiak a legjobb barátok

Az "Elle" magazin német változatának megrendelésére végzett reprezentatív felmérés eredménye szerint a megkérdezett nők 65 százaléka annak a véleményének adott hangot, hogy a homoszexuális férfiak megértőbbek a nők iránt, mint a heteroszexuálisok... és a nők.

A megkérdezett nők 47 százaléka vélekedett úgy, hogy egy meleg férfi jobb barát lehet, mint egy másik nő, 24 százaléka pedig egyenesen nagyszerűnek találta, ha legjobb barátja homoszexuális férfi.

Az ezer, 14 évnél idősebb nő 47 százalékának az a meggyőződése, hogy férfi és nő között a barátság csak akkor működhet, ha szó sincs szexuális vágyakozásról.

A felmérés szerint minden harmadik német nő ismeretségi körében találhatók homoszexuálisok. A megkérdezettek 70 százaléka toleránsnak tartja magát, s úgy vélekedik, a barátság szempontjából nem játszik szerepet, hogy valaki "homo"-e vagy "hetero".

A nők 30 százaléka viszont úgy nyilatkozott, hogy nehéz lenne homoszexuális férfival barátkoznia, mivel annak világa teljesen idegen számára.