A hidegháború alatt virágkorát élte a biológiai fegyverek kutatása. Csak a napokban derült ki, hogy a londoni földalatti  utasai is kísérleti nyulak voltak

A hatvanas években a brit védelmi minisztérium kutatói nagyszabású kísérleteket folytattak. A cél ütőképes biológiai fegyverek kialakítása volt.

Titkosított dokumentumok szerint a londoni metróban próbálták ki azokat a módszereket, amelyeket más országok hasonló közlekedési hálózataiban kívántak bevetni.

A kutatók baktériumtenyészettel fertőzött hintőport juttattak a "Tube" szellőzőrendszerébe.

A Times szerint az egyik északi metróvonal szolgált a kísérletek színhelyéül. A légtérbe juttatott illatosított hintőpor a Bacillus globigii milliónyi spóráját tartalmazta. A felhasznált baktérium a halálos lépfene egyik ártalmatlan rokona.

Az 1962 júliusában végrehajtott kísérletek nem bizonyultak elég sikeresnek, így a kutatók 1964 májusában újabb sorozatot indítottak.

A második kísérletsorozat zárójelentése szerint "a baktériumok elterjesztésére kielégítőbb módszereket kell találni". A dokumentum nem ad számot a vizsgálatok hosszú távú céljairól.

A tegnapig titokban tartott dokumentumokat eredetileg 1995 márciusában hozták volna nyilvánosságra, ám a tokiói metróban ugyanebben a hónapban elkövetett ideggáz-merényletek miatt az illetékesek meghosszabbították a hírzárlatot. Tudni akarták, lehet-e összefüggés a brit kísérletek és a japán merényletek között.

A kísérletek elvégzésének idején az amerikai hadsereg képviselőit is tájékoztatták.

Talán csak évek múlva tudhatjuk meg, hogy a sikertelen kísérleteket követték-e újabb próbálkozások.