Antinori szerint három emberiklón-terhesség van folyamatban

A Reuters jelentése szerint Severino Antinori olasz termékenység-szakértő és nőgyógyász - aki a világ első emberi klónját szeretné létrehozni - egy szerdai televíziós műsorban azt állította, hogy három nő is terhes emberi klónnal.

Mint arról korábban részletesen beszámoltunk, április elején a közel-keleti angol nyelvű újság, a Gulf News nagy vihart kavart cikkével, amelyben azt állította, hogy Antinori szerint a klónozási programjában részt vevő nők egyike már nyolchetes terhes. Antinori azonban részletekkel nem szolgált, s így nem derült ki - a mai napig sem - hogy ez a terhesség valóban klónterhességet jelent-e.

Szerdán azonban az olasz állami televízió műsorvezetőjének kérdésre világosan azt válaszolta, hogy e pillanatban három emberiklón-terhesség van folyamatban. Azt is hozzátette, hogy a klónok közül kettő Oroszországban, egy pedig egy iszlám országban fejlődik, s 6-9 hetes állapotban vannak. Ugyanakkor tagadta, hogy közvetlen köze lenne ezekhez a kísérletekhez. A hó eleji fejleményekkel kapcsolatban pedig továbbra is ködösített, s nem erősítette meg, de nem is tagadta a neki tulajdonított információt.

Korábban az [origo]-ban:

Sokk és kétségek az emberiklón-terhesség bejelentése után
2002.04.07. A világ tudósai megdöbbenéssel vegyes hitetlenkedéssel reagáltak a pénteki bejelentésre, miszerint folyamatban lehet az első emberiklón-terhesség.

Antinori szerint terhes egy nő az első emberi klónnal
2002.04.05. Dr. Severino Antinori olasz nőgyógyász egy Egyesült Arab Emirátusokban megrendezett találkozón bejelentette, hogy az ember teljes (reproduktív) klónozását célzó programjának egyik résztvevője nyolchetes terhes, és méhében klónozással létrehozott emberi embrió van.