Parázna delfin emberekkel párzana

Egy szexuálisan "túlfűtött" delfin embereket zaklat Anglia partjainál.

Georges, a delfin ez év áprilisában érkezett meg a Dorset melletti Weymouth kikötőjébe, s azonnal turistaattrakcióvá vált. Most azonban jobb tartózkodni a közelségétől, legalábbis erre figyelmeztetik az úszókat. Georges ugyanis szexuálisan agresszívvé vált.

Palackorrú delfin (illusztráció)

A tízéves, 180 kilogrammos állat viselkedésével kapcsolatos aggodalmak a múlt hónapban kezdődtek, amikor hirtelen igen szeszélyessé vált. Úgy tűnt, mintha szándékosan meg akarná sebezni magát, igen közel úszva a hajók propellerjeihez, s ami még furcsább, egyre fokozódó érdeklődést mutatott a búvárok iránt.

A CNN szerint a szakértők mindenkit figyelmeztettek, hogy óvakodjon a palackorrú hím közelségétől, aki néhány búvárral már megpróbált párzani is. Ennek során - ahogyan az a delfineknél szokás, megpróbálta elszigetelni "szíve választottját" a többiektől, egyre szűkölő köröket írva le körülötte. O'Barry szerint ilyenkor az állat olyan izgalomba jön, hogy - emberi megközelítésből szemlélve - igen erőszakossá válik, s könnyen az ember fulladásos halálát okozhatja.

Ric O'Barry ismert delfinidomár szerint olyan súlyos a helyzet, hogy az állatot meg kellene próbálni a nyílt vizek felé csalogatni. Az erre irányuló kísérletek azonban eddig nem hoztak eredményt - Georges a számára veszélyes kikötőben maradt, s tovább zaklatja az embereket.