A tisztesség fontosabb, mint a szexepil

A német férfiak szemében a tisztesség fontosabb a szexepilnél - erre a következtetésre jutott a hamburgi Cora Kiadó "Férfiálmok, 2002 - az ideális nő" témában végzett felmérése.

A megkérdezett férfiak több mint a fele (59 százaléka)számára a szexepilnél és a vonzó külsőnél fontosabbak az olyan klasszikus női erények, mint a tisztesség és a hűség. 42 százalékuk úgy véli, hogy az az ideális nő, akinek a férfi kiöntheti a szívét.

Minden ötödik férfi (21 százalék) pedig úgy tartja, hogy az ideális partnernek főleg a háztartással és a gyerekekkel kell törődnie.

Az ideális nő: Iris Berben

S hogy ki legyen az álmok asszonya? A legtöbb férfi számára a partner vagy a feleség az "abszolút első", 55 százalék pedig a film- és a televíziós sztárok elé helyezi élettársát. Az ismert német dívák közül Iris Berben került az első helyre (a férfiak 9 százaléka számára testesíti meg az eszményi nőt), őt követi Franka Potente és Anke Engelke (6-6 százalékkal). Messze elmaradt mögöttük Claudia Schiffer, Jenny Elvers és Steffi Graf (akikért a megkérdezett férfiaknak mindössze két százaléka lelkesedik).

A szőkék kimentek a divatból. A felmérés azt mutatja ugyanis, hogy a férfiak 14 százaléka barna nőkért rajong, s csak 8 százalékuk van oda a szőkékért. Csaknem minden hatodik férfi számára (15 százalék) álmai asszonyának külső megjelenése semmi szerepet nem játszik.

Több mint egy harmaduk (37 százalék) sportos testalkatú nőket kedvel. Ami pedig a nyári öltözködést illeti: legyen ötletes, de ne legyen hiányos. Sok férfi számára újból jelentős a természetesség.

Készült egy másik felmérés is a Cora Kiadó számára, mégpedig nők megkérdezésével (Julia Sommerliebe Report 2002). A válaszok lényege: a nők rosszul ismerik a férfiak igazi óhajait. A megkérdezett nőknek 26 százaléka hiszi azt, hogy a férfiak számára a vonzó külső a legfontosabb tulajdonság. A nők túlbecsülik a férfiak szexuális hangulatait is: 23 százalékuknak az a véleménye, hogy a férfiak főleg azt szeretnék, ha kedvesük szexuális örömet okozna nekik. A nőknek csak 36 százaléka véli úgy, hogy a férfiak saját partnerüket tartják álmaik asszonyának.

A két felmérés során összesen ezer, 18 és 59 év közötti férfit és nőt kérdeztek meg Németországban.