Lehetséges, hogy a Földnek új holdja van.

Bill Yeung amatőrcsillagász arizonai észlelőhelyéről egy általa földsúroló objektumnak tartott égitestet fedezett fel. Ez nem jelent szokatlan eseményt, ám a pontosabb pályaszámítások során kiderült, hogy az égitest nem csupán "elhúz" bolygónk mellett, hanem egy 50 napos periódussal körülöttünk kering.

A J002E2 jelzésű objektum természetét jelenleg még számos bizonytalanság övezi. Szakemberek szerint vagy egy nemrég befogott kisbolygóról lehet - amely így a Föld holdjává vált -, vagy egy kósza, bolygóközi szondához működtetett rakétafokozat tért vissza a közelünkbe. Igen valószínű, hogy nem egyszerű űrszemétről van szó, mert a nagyobb törmelékek egyik ismert darabjával sem azonosítható.

Paul Chodas, a NASA szakértője szerint az objektum valóban "friss fogás" lehet, mert ellenkező esetben már könnyedén észlelni kellett volna. Valószínű, hogy csak az év elején csatlakozott hozzánk.

Ha a további észlelések során valóban holdnak bizonyul, akkor ez lesz a Föld harmadik természetes eredetű kísérője. A másodikat (Cruithne) 1986-ban fedezték fel.