A kutyák pozitív hatással vannak gazdájuk egészségi állapotára. Növelik gazdájuk fizikai és lelki erőnlétét, fokozzák a kommunikációs és kapcsolatteremtési képességét, s azt az érzést keltik a gazdiban, hogy szükség van rá - írja a "Woman" című magazin.

Az összefüggést az a felmérés mutatta ki, amelyet kutyával rendelkező, illetve nem rendelkező tőzsdeügynökök körében végeztek. Az ebtartók "érzelmileg stabilabbak" és egészségesebbnek érzik magukat.    

A folyóirat közlése szerint a Buffalói Egyetem tudósai hosszabb időn át tanulmányozták tőzsdeügynökök életét, akik mindennapi stresszhelyzeteik leküzdésére vérnyomáscsökkentő gyógyszereket szedtek. Azok a brókerek, akik a vizsgálati idő alatt kutyát szereztek be, fél év múlva oldottabban reagáltak
stresszhelyzetekben és képesek voltak abbahagyni a gyógyszer szedését. A jelentés szerint az nem játszott szerepet, hogy milyen fajta kutyát tartottak.

Az ebek nem csak az emberek munkahelyi stresszének oldására jók. Ugyancsak a "Woman" számolt be arról, hogy a Rheingold kölni piac- és médiaelemző intézet felmérése szerint minden tizedik férfi és minden huszadik nő a kutyája révén (vagy ürügyén) ismerkedik meg partnerével.