A Magyar Rákellenes Liga, a Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért, a Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság és az Országos Dohányfüstmentes Egyesület pályázatot ír ki az Az Egészségesebb Életért - Dohányfüstmentes Iskola cím elnyerésére azon iskolák számára, akik a szavakon túl a mindennapi életben valósítják meg az egészséges, a dohányzás függőségétől mentes életmódot.

A címre azok az iskolák pályázhatnak, amelyekben kizárólag a nemdohányzó életforma az elfogadott, ahol sem a tantestület, sem az iskola többi munkatársa, sem a tanulók nem dohányoznak.

A dohányfüst-mentesség tényét az iskola igazgatójának, a diák-önkormányzat képviselőinek és az iskolaszék elnökének szükséges deklarálniuk.

A pályázat érvényességéhez mellékelni kell az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat területileg illetékes intézete, továbbá az iskolaegészségügyi szolgálat szakembereinek helyszíni ellenőrzéseket követően kiadott igazolását is.

Az odaítélést követően az ÁNTSZ és az iskolaegészségügyi szolgálat folyamatosan ellenőrzi a címnek való megfelelést.

A nyertes iskolák névsorát nyilvánosságra hozzuk, s a főbejáratuknál elhelyezhető táblát kapnak a következő szöveggel: Az Egészségesebb Életért - Dohányfüstmentes Iskola.

A pályázatot 2003. január 30-ig kérjük beküldeni a Magyar Rákellenes Liga címére (1507 Budapest, Pf.: 7.). Egy példányt szíveskedjenek az ÁNTSZ megyei Intézetének is elküldeni.

Eredményhirdetésre 2003. áprilisában a Nemzeti Rákellenes Napon kerül sor.

További információ:
Magyar Rákellenes Liga
Dr. Vajó Péter
(06 1) 225 1621, 225 1622

OTS-Cégvonal