Ma este környezetvédelmi vitaműsor hallható a Petőfi rádióban 18.00 - 18.30 között a spanyol partoktól mintegy 250 km-re megsérült, majd kettétört olajszállító hajó esete kapcsán.

Forrás: EPAA tanker feltehetőleg eddig példátlan ökológiai károkat okozó katasztrófájával, és az ezzel összefüggő környezetvédelmi kérdésekkel kapcsolatban fogalmazhatják meg véleményüket, tehetik fel kérdéseiket a hallgatók a 328-8555-es telefonszámon.
 
Az érdeklődők a műsor internetes honlapján - http://www.greenfo.hu/zoldvalasz.phtml - is megírhatják kérdéseiket, témaja- vaslataikat, illetve SMS-ben előre is feltehetik kérdéseiket: 06/30/30-30-380.

Sarkadi Péter, a műsor felelős szerkesztőjének meghívott vendégei Dr. Regős János tengerökológus, Steiner Attila, a WWF Magyarország és Csáki Roland, a Greenpeace munkatársa.

Az olaj, a heves viharoknak köszönhetően, a jelen pillanatban is hatalmas tömegben tart a part felé. A zord időjárás miatt a mentőhajók a kikötőkben vesztegelnek megnehezítve a közelgő veszély pontos felmérését - mikor és mennyi olaj érkezésére kell számítani.