Magyarul is megjelent az állatvilág eddigi legátfogóbb képes kalauza. Aki beküldi a galériában bemutatott fajok magyar nevét a kiadónak, jutalomkönyvben részesülhet.

Forrás: ORIGOA gyönyörű kiállítású, több mint 600 oldalas, nagyalakú könyv azzal a céllal készült, hogy bemutassa az állatvilág hihetetlen sokféleségét. A kötet szövegét több mint 70 zoológus, biológus és természettudós állította össze, a magyar fordításon tucatnyi szakember dolgozott. A hatalmas munkával elkészült rendszerező és összefoglaló mű az állatvilág eddigi legteljesebb körű bemutatását nyújtja minden természetrajongónak.

Az általános bevezető információk után a szerzők bemutatják, hogyan alkalmazkodtak az állatok környezetükhöz, valamint azokhoz a fenyegetésekhez, amelyekkel a növény- és állatvilágnak napjainkban szembe kell néznie. A könyv fő része egy naprakész és átfogó állatkatalógus, amely részletekbe menően ismertet minden nagyobb állatcsoportot, és alapos leírást ad több mint 2000 fajról.

Könyvjutalom a helyes megfejtőknek

Ha Ön beküldi a Galériában látható hat faj magyar nevét a Gabó Kiadó-nak, jutalomkönyvben részesülhet.
Beküldési határidő: 2002. december 9.
Cím: talentumklub@axelero.hu

Az albumot illusztráló több mint 3000 fotó és 1750 térkép szinte kézzelfogható közelségbe hozza az egyes fajokat. A több száz természetfotós és zoológus munkája eredményeként összeállított képanyagban számos díjnyertes fotó mellett olyan ritka képeket is találunk, amelyek a szakemberek több hónapos türelmes terepi "nyomozásának" eredményei. Minden fajleírást térkép és piktogramok egészítenek ki, amelyek bemutatják a faj elterjedését és az élőhelyeit.