Legendás múlt és élő jelen varázslatos világában találja magát az olvasó, ha kézbe veszi a Marco Polo útját végigkísérő több mint ötszáz oldalas, csodálatos felvételekkel illusztrált kötetet.

Forrás: ORIGOA National Geographic magazin neves fotográfusa, Michael Yamashita vezetésével magunk is felkerekedünk, és végigjárjuk a hajdani Selyemutat; egyszer a múlt világába, máskor a modern időkben követjük a középkori olasz utazó eredeti útvonalát.

A történet szerint Marco Polo 1271-ben, tizenhét évesen hagyta el otthonát, hogy atyjával és nagybátyjával átvágjon Európán és Ázsián. Legendás utazásuk Itáliától a messzi Kínáig vezetett, majd huszonnégy hosszú esztendővel később Szumátrát és Indiát érintve kanyarodott vissza szülővárosukba, Velencébe.

Tapasztalatairól Marco Polo könyvben számolt be kortársainak, hiteles és eleven leírását adva a vele történteknek. Mesés élményei és megfigyelései mind a mai napig újra meg újra lángra gyújtják a nagyvilágot és megannyi lakóját, kultúráját megismerni vágyók képzeletét.

Forrás: ORIGOA fotós, Michael Yamashita maga is Marco Polo bűvkörébe került: szilárdan eltökélte, hogy négy fényképezőgépével, több tucatnyi optikával, ezer filmtekerccsel felszerelkezve, az eredeti útleírással a kezében a nagyszerű felfedező nyomába szegődik. A lagúnák városából, Velencéből, a Canale Grande partjáról indult útnak, Irakon és Iránon át Közép-Ázsia titokzatos világát bejárva a pekingi Marco Polo hídig követte nevezetes elődjét.

A három évig tartó utazás során készült megannyi bámulatba ejtő fotóval illusztrált kötetet Marco Polo útleírásából vett idézetek, avatott kézzel válogatott térképek, metszetek és színes táblák, valamint szemléltető rajzok teszik még gazdagabbá, még élvezetesebbé.

Kiadja a Geographia Kiadó, a National Geographic Society könyveinek magyarországi kiadója; Budapest, 2002.