Kitüntetés UFO-knak

E.T. hazatelefonál: "Kitüntetést kaptam Új-Mexikóban." Amennyiben Steven Spielberg elkészítené 1982-es filmje második részét, akár ez a mondat is elhagyhatná a földönkívüli száját, és ezen senki sem lepődne meg.

Forrás: wustl. eduEgy új-mexikói parlamenti képviselő március 10-én azzal a javaslattal állt a tisztelt ház elé, hogy ezentúl az év egy kijelölt napján Új-Mexikó állama emlékezzen meg "minden, az állam területére a múltban és a jövőben ellátogató földönkívüliről".

Dan Foley republikánus képviselő nem kevesebbre szólította föl képviselőtársait, mint hogy "vonják szorosabbra a kapcsolatot az Univerzum valamennyi - általunk ismert és ismeretlen - lakójával". A Földönkívüli Kulturális Napok minden év február második csütörtökén kezdődnének, amikor ünepélyes körülmények között  - távollétükben - kitüntetnék a földönkívüli űrutazókat, és fejet hajtanának a filmvásznon megörökített idegen lények előtt.

A képviselő kreatív igyekezete érthető: városa, Roswell Amerika szerte arról ismeretes, hogy itt, több mint ötven évvel ezelőtt, 1947-ben beszámolók szerint egy ismeretlen űrhajó csapódott a földbe, és a környéken földönkívüli lények maradványaira leltek. Minden év júliusában földi látogatók ezrei lepik el Roswellt, a világ önjelölt UFO-fővárosát, hogy megosszák egymással a földönkívüliekkel, gabonakörökkel, repülő csészealjakkal és egyéb idegen lényekkel kapcsolatos élményeiket, történeteiket. Az egyhetes rendezvény alatt a 45 ezer lakosú városka utcáit ellepik a látogatók, az itt tartózkodók száma duplájára, olykor háromszorosára duzzad.

Az ötletes politikus szándéka nem más, minthogy a Roswellben tapasztalt eufóriának - és turisztikai bevételeknek - Új-Mexikó minden városa részese lehessen. "Ha egy olyan eseményből, ami 1947-ben történt, vagy nem történt meg, tőkét kovácsolhatunk, miért ne tehetné meg ezt az egész állam?" - kérdi Foley és joggal.

KAPCSOLÓDÓ CIKK