A Naprendszerhez eddig leginkább hasonló bolygórendszert fedeztek fel.

A rendszer legfontosabb vonása, hogy egy Naphoz hasonló csillag körül egy a Jupiterhez hasonló bolygó kering - ám az eddigiektől eltérő módon valóban a Jupiterhez hasonló távolságban.

Az eddig felfedezett több mint 100 exobolygó (Naprendszeren kívüli bolygó) szinte kivétel nélkül a Jupiterhez hasonló, vagy annál nagyobb tömegű óriásbolygó, ám központi csillagukhoz igen közel keringenek.

Az új bolygó Jupiterhez hasonló csillagtávolsága azért igen fontos, mert közte és a csillag között egy olyan - a mai műszerekkel még nem kimutatható - kőzetbolygó-öv létezhet, amelyben a Földhöz hasonló bolygó is lehet. Fontos továbbá, hogy ebben a rendszerben is érvényesülhet a külső óriásbolygó védő hatása, vagyis a befelé tartó üstökösmagok jelentős részének eltérítése. A Jupiter nélkül a Földön is sokkal gyakoribbak lennének a globális katasztrófákat kiváltó becsapódások.

A bolygót a mindössze 95 fényévnyire lévő HD 70642 jelzésű csillag körül fedezték fel. Csillagtávolsága 467 millió km (a Jupiteré 778), keringési ideje pedig 6 év (a Jupiteré 12). Ezek az értékek az eddigi legnagyobb hasonlóságot jelentik, és valóban egy hasonló jellegű rendszer képét rajzolják elénk.