Sir Fiennes világmaratonja szívinfarktussal

Sir Ranulph Fiennes brit felfedező megkezdte az ötödik szakaszát annak a világkörüli maratoni futás-sorozatnak, amely során hét maratoni távot tesz meg hét kontinensen, mindet hét nap alatt. Ez több mint különleges teljesítmény, különösen ha figyelembe vesszük, hogy Fiennes öt hónappal ezelőtt súlyos szívinfarktuson és bypass-műtéten esett át.

Forrás:A vállalkozásban Fiennes társa dr. Mike Stroud, akivel a maratoni sorozat eddigi szakaszait a dél-amerikai Patagóniában, a Falkland-szigeteken, az ausztráliai Sydney-ben és az ázsiai Szingapúrban teljesítették. A futópár a malajziai főváros tikkasztó hőségéből érkezett Londonba, s a földetérés után két órával már neki is rugaszkodott a hagyományosan 42 ezer 195 méteres távnak. A világmaraton következő helyszíne Kairó lesz, a végállomás pedig New York, ahol a futópáros a tervek szerint csatlakozik az amerikai fővárosban minden évben november 2-án megrendezett, ezreket vonzó maratoni futásához.

Sir Fiennes 1982-ben földkörüli expedíciója során egyike volt az elsőknek, akik gyalogszerrel jutottak el mind az Északi-, mind a Déli-sarkhoz. Tizenegy évvel később társával, dr. Strouddal elsőként szelték át az Antarktiszt gyalogosan, támogatás nélkül.

A páros a figyelemfelkeltő világmaratonnal összegyűjtött pénzt a brit szívgyógyászati alapítvány (British Heart Foundation) javára ajálja föl - adta hírül a Reuters.