Severino Antinori olasz orvos ismét a rá jellemző szenzációs, ugyanakkor meglehetősen homályos bejelentéssel állt elő: egy május 5-i, szerdai sajtótájékoztatón azt állította, már megszületett az a három klónozott csecsemő, akik az ő közreműködésével látták meg a napvilágot.

A szkeptikusok által "Őrült"-ként emlegetett orvost sokan vádolják hiteltelenséggel, mivel bejelentett eredményeinek bizonyítékait eddig egyetlen esetben sem tárta független szakértőkből álló kutatócsoport elé.

2002 májusában Antinori azzal került reflektorfénybe, hogy bejelentette, három nő hordoz a méhében klónozott emberi embriókat. A bejelentés szerint a nők akkor a terhesség 10., 7., illetve 6. hetében jártak, s azt is tudni lehetett, hogy a klónok közül kettő Oroszországban, egy pedig egy iszlám országban fejlődik. Novemberben újabb sajtótájékoztatón ismertette a professzor, hogy az első emberi klón születése 2003 januárjának elejére várható, ám azóta - tehát több mint másfél éve - nem került nyilvánosságra további információ.

Az újra felbukkant "emberklónozó" a szerdai sajtótájékoztatón annyit árult el, hogy legalább három sikeres emberklónozásban vett részt, s három gyermek született az úgynevezett nukleáris-transzfer ("maganyag-átviteli") technológiával, az eljárás tehát szerinte működik. Antinori azt is elmondta, hogy ő csak "tanácsadóként" működött közre a klónozásban, továbbá azt is, ő csak megismételni tudja a hírt, amiről értesült - a három gyermek megszületett. További információkat a születésről nem közölt mondván, a téma tabu.