Már látható a párducbébi Miskolcon

2004.09.10. 14:39

Mától a nagyközönség is láthatja azt a feketepárduc-kölyköt, amelyik augusztusban született a Miskolci Vadasparkban.

"A vadaspark legifjabb lakója már az új kifutóban született. A párducbébi egyetlen kölyökként született, ezért meglehetősen lusta és kövér, nem kell ugyanis osztoznia az anyatejen senkivel" - mondta el Molnár Attila, a Vadaspark igazgatója.

A kis jövevény már a harmadik párduc, amely a Miskolci Vadasparkban látta meg a napvilágot; az eddig négytagú párduccsalád könnyedén befogadta. A kölyköt anyja gondosan szoptatja; most jönnek a fogai, ezért valószínű, hogy hamarosan a húsos táplálékból is fogyaszt majd.

"A nemét még nem tudjuk, ennek ellenére várjuk a látogatók névötleteit, és ha minden jól alakul október 4-én, az állatok világnapján megtartjuk a keresztelőt is" - mondta az igazgató.

A leopárd vagy párduc (Panthera pardus) egykor Afrika csaknem egészét lakta, valamint a Dél-Törökországtól Kelet-Kínáig húzódó területen, a Maláj-tenger szigetein és Srí Lankán is megtalálható volt. Nagyon változatos foltozata általában rozettákból áll, de gyakori a fekete párduc is. A fekete párduc (Panthera pardus var. melanotica) nem különálló faj, csupán a párduc színváltozata, amelyen a fekete szőrben is látszanak a sötétebb foltok. Akár egyetlen vemhességből is születhetnek fekete és foltos kölykök.

KAPCSOLÓDÓ CIKK