Sáskák hada özönlötte el az egyiptomi főváros egét november 17-én, szerdán. Az esemény sokakat az ótestamentumi tíz csapás egyikére emlékeztette.

Forrás: EPA

A több millió rovar az Egyiptommal szomszédos Líbia felől tört az országra. Kairóban százával lepik el a gépkocsikat, berepülnek a lakásokba, irodákba. Némelyik példány hosszúsága majdnem eléri a 8 centimétert. A város repterén is komoly gondot okoznak a hömpölygő sáskafelhők, de a járatok menetrend szerint indulnak.

"A sáskák az erős szél szárnyán érkeztek. A mostani időjárás alapján azt mondhatom, hogy nem okoznak majd komoly károkat. A sáskajárások titka ugyanis, hogy az állatok 30 Celsius-fok alatti hőmérsékleten nem falánkok" - mutatott rá Christian Pantenius, az ENSZ élelmezési és mezőgazdasági szervezetének (FAO) szakértője. Kairó térségére a következő napokra 25 fokot jeleznek a meteorológusok.

Forrás: EPA

Az egyiptomi fővárost ellepő sáskák várhatóan vagy elpusztulnak, vagy tovább vándorolnak délre, s erről már értesítették a szaúdi és a szudáni hatóságokat.