15 millió forint felajánlás rákos gyermekeknek

2004.12.02. 16:04

2004. november 28-án második alkalommal rendezték meg a "Rákmentes Világért" Alapítvány jótékonysági aukcióját a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében. Az árverés célja az volt, hogy a felajánlásokkal segítse a rákbetegségben szenvedő gyermekek gyógyítását, kezelését.

A segíteni szándékozók által felajánlott tárgyak közül számos rézkarc, festmény és szobor mellett elkelt például az olimpiai bajnok férfi vízilabdacsapat játékosai által aláírt vízilabda is. Az eseményen személyesen is részt vett a 15 éves olimpiai ezüstérmes úszó, Gyurta Dániel, aki saját aláírásával ellátott pólóját és baseballsapkáit ajánlotta fel a nemes cél érdekében. 

Az idei év kedvezményezettje a Bethesda Kórház Alapítvány. Az árverés végére az összeg közel 15 millió forintot tett ki. Sikerült segíteni a pécsi "Szemem fénye - a beteg gyermekekért" alapítványon is, akik egy külön gyűjtés eredményeként egy 3 millió forint értékű mentőautót kaphatnak, amellyel több megyében is szállítják a leukémiás gyermekeket

A tavalyi évben az I. sz Gyermekklinika Haematológia Osztályán fekvő rákbeteg gyermekek részére juttatott el az alapítvány közel 11 millió forintot. Az alapító Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselő, a rendezvény védnökei, dr. Szili Katalin, az Országgyűlés Elnöke és dr. Papp Lajos szívsebész professzor, illetve a szervezők remélik, hogy sikerült hagyományt teremteni, és a jövő évben is eredményes lesz a rendezvény.