Igazi családi egészségnapra várnak mindenkit, fiatalokat és időseket 2005. június 12-én a Budai Várban, sok ajándékkal, gyerekprogramokkal, megasztárokkal. A programot az Egészségügyi Minisztérium szervezi.

A program:

10 óra Találkozó a Vörösmarty téren, regisztráció

11 óra Bemelegítés Norbival, majd séta a Budai Várba

A körülbelül 3200 méter hosszú útvonal: Vigadó utca - Vigadó tér - Duna korzó - Roosevelt tér - Lánchíd - Clark Ádám tér - Budai vár.

12.30-16.00 Egészségnap a Budai Várban

Egészségtippek, egészséges ételek és italok kóstolása, ingyenes szűrővizsgálatok, elsősegélynyújtási ismeretek elsajátításának lehetősége, gyermekprogramok, sportbemutatók, rengeteg ajándék, tombola. A színpadon: Soma és Pierrot  Háziasszony: Csisztu Zsuzsa

A séta kitűnő módja az egészség megőrzésének: nem kerül semmibe, és nem kell hozzá más, csak egy kis elhatározás és egy kis idő. Nem a sebesség a fontos, hanem a rendszeres mozgás. Sétáljunk naponta, vagy ötször egy héten legalább 30 percet. Már az is sokat tesz a saját egészségéért, aki lift helyett a lépcsőt választja, egy megállónyi távot gyalog tesz meg, esetleg a bevásárlóközpontból kijövet sétál egy fél órát. A rendszeres séta hatásos eszköz lehet többek között az elhízás, a  cukorbetegség, a szív-érrendszeri betegségek, egyes daganatok és a csontritkulás megelőzéséhez.

Az első ezer regisztráló ajándékpólót kap, és minden regisztráló részt vehet a Várban a tombolán, ahol értékes ajándékok találnak gazdára. Regisztrálni egyénenként és csapatban is lehet.