Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) által 2005 decemberében létrehozott Jövő Házában megnyitotta kapuit a Jövő Iskolája. A Jövő Háza aktuális kiállításainak tematikáján alapuló iskola 2006 januárjától ingyenes oktatási programokkal, szakképzett animátorokkal várja a diákcsoportokat.

Az oktatási programból:

  • Az informatikai alapú kooperatív foglalkozásokon a gyermek kommunikációs és együttműködési készségeket fejlesztő gyakorlatokon vehetnek részt.
  • A drámapedagógiai foglakozások a kiállításon látottak, valamint a jövő megélésére teremtenek lehetőséget a gyerekek számára.
  • A digitális technikát alkalmazó foglalkozások azt mutatják be, hogy milyen módon társulhat a gyermekközpontú oktatás az új digitális módszerekkel és technikákkal.
  • A beszélgetőkörökben lehetőség nyílik arra, hogy a gyermekek elmélyüljenek a kiállításon látottakban.
  • A vizuális foglalkozásokon mindenki a saját szemével láthatja, hogy a kézügyesség és a kreativitás miként teremti meg az önkifejezés lehetőségeit a gyerekek számára.
  • A Jövő Iskolája segít abban is, hogy a gyermekek és a pedagógusok is megtanulhassák az interaktív tábla használatát.
  • A Jövő Házába ellátogató pedagógusok szakmai támogatást kaphatnak akkor is, ha diákjaikat önálló, páros vagy csoportos kutatómunkára szeretnék ösztönözni.

A Jövő Házában és a Jövő Iskolájában nem csak alkalmi látogatásokra nyílik lehetőség, hanem a hosszabbtávú együttműködés kialakítására is. A gyermekekkel érkező pedagógusok szoros szakmai kapcsolatot építhetnek ki a Jövő Tanáraival, hiszen a kiállítások anyaga sokféleképpen, széles spektrumon dolgozható fel.

A Jövő Iskolájával kapcsolatos hasznos tudnivalók:

A Jövő Háza épületegyüttes valamennyi előadása és programja a belépőjegy megváltásán túl ingyenes, beleértve a Jövő Iskolája tanóráit és a Csodák Palotája ismeretterjesztő előadásait is.

A kedvezményes gyermek jegyárak mellett az IHM által létrehozott és működtetett Jövő Háza további kedvezményeket biztosít az iskolai csoportoknak. A pedagógusok számára a belépés ingyenes, és minden tizedik gyermek után még egy kísérő ingyen tekintheti meg a kiállítást.

Oktatással kapcsolatos egyéb tudnivalók:

  • A Jövő Háza kiállítás megtekintése kb. 3 órát vesz igénybe. A foglalkozásokhoz közvetlenül kapcsolódó tematikus részek kb.45 perc alatt járhatók be.
  • A foglalkozások időtartama max. 1,5 óra.

Januárban és februárban a Jövő Háza foglakozásaink középpontjában két kiemelt kiállítási téma, a SZÍV és az AGY működése, szimbolikája áll.

A Jövő Háza oktatási stúdiók óráira előzetes bejelentkezés szükséges.

Regisztráció és információ:
+36-1-438-5307
 e-mail: oktatasszervezes@jovohaza.hu