Közel 1,5 millió zebra, antilop, gnú lábától dübörög a föld a kenyai Masai Mara vadrezervátum füves legelőin. Elérkezett a kelet-afrikai ország legfőbb turistalátványossága, a nagy vadvonulás.

Mint minden évben, idén is elérkezett az idő, amikor növényevő állatok százezrei lepik el a kenyai Masai Mara rezervátum füves legelőit. A több mint 1,5 millió zebra, gazella, gnú és antilop rendszerint május végén indul el a Serengeti-síkságról, hogy az eső járását követve dús legelőkre találjon. A csordák júliusban érik el a Mara folyót, és októberig maradnak a területen, majd visszatérnek a Serengeti-síkságra.

Forrás: EPA

Nézze meg közelebbről!

A zebrák a magas füvet kedvelik, ők legelik, tapossák le a többi faj számára a sűrű növényzetet, így az utánuk érkező antilopok és gazellák is hozzáférnek a rövidebb szárú növényekhez. A végtelen csordákat a rájuk leső ragadozók - oroszlánok, gepárdok, hiénák - kísérik. A ragadozók mellett a folyókon való átkeléskor krokodilok tizedelik a csordákat, a nagy tömegben sok állat sebesül meg, törik a lába. A nagy vonulás Kenya legfőbb turisztikai látványossága.