Láttuk a kis orrszarvút

2007.04.06. 15:27

A 2007-es évben is folytatódik az állatkert rekonstrukciója. Ennek részeként jelenleg a Nagyszikla és környéke, a szomszédságában kialakítandó Szavannakifutó, valamint az egykori Madártelelő épületének átalakításával létrehozandó, a délkelet-ázsiai élővilág bemutatását szolgáló létesítmény építési, felújítási munkái zajlanak. Utóbbi a tervek szerint a nyárra elkészülhet, a Nagyszikla és a Szavannakifutó építésének munkálatai azonban várhatóan őszig tartanak majd.

Az állatgyűjteménnyel kapcsolatban a már meglévő állatfajok állományainak gyarapítása, vérfrissítés céljából új tenyészállatok beszerzése szerepel a tervek között.

A huszármajom hím mellé nemrégiben beszerzett nőstény után még egy nősténnyel kívánja az Állatkert trióvá bővíteni a családot. Folyamatban van az orangutáncsalád kiegészítése, az állatok összeszoktatása is. A tavalyi évben "összeházasított" kispandáknál többször is volt párzás, így a szakemberek nagyon bíznak a szaporulatban.

Az év jeles napjai, eseményei közül a legkorábbi most hétvégén, húsvétkor lesz. Április 14-én a pedagógusok számára szervez az állatkert "nyílt napot", majd az elkövetkező hetekben a Föld napja, a madarak és fák napja, a biológiai sokféleség nemzetközi napja és természetesen a nemzetközi gyereknap alkalmával lesznek majd külön programok. Fontos eseményre kerül sor az Állatkert életében augusztus 26. és 30. között. Ekkor lesz ugyanis az Állatkerti Világszervezet (WAZA) éves konferenciájára, amelynek idén a budapesti zoo lesz a házigazdája. Júniusban az elmúlt években hagyománnyá vált íriszkiállításra kerül majd sor, a nyár második felében pedig kaktuszkiállítás is lesz az állatkertben.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK