Csillagászati szakkör indul a Polaris Csillagvizsgálóban

Vágólapra másolva!
2007 őszén újra indul a középiskolásoknak szóló csillagászati szakkör a Polaris Csillagvizsgálóban. A foglalkozások csütörtökönként 18 órától kb. este fél nyolcig, észlelés esetén tetszőlegesen tovább tartanak.
Vágólapra másolva!

A szakkörön a diákok előadásokat hallhatnak általános csillagászati, űrkutatási témákról, illetve aktuális eseményekről, felfedezésekről. Az előadásokat sokszor az adott témával részletesebben foglalkozó meghívott előadók tartják, de a szakkörösök is rendszeresen vállalnak kiselőadásokat az őket érdeklő területekről.

Az résztvevők megismerhetik a csillagképeket, megtanulhatják a távcsövek használatát, és megfigyeléseket végezhetnek a csillagda távcsöveivel. Kirándulásokon ismerkedhetnek meg az ország csillagvizsgálóival, csillagászati vonatkozású emlékeivel.

Bár a szakkör a középiskolásoknak szól, a részvétel nincs szigorú korhatárhoz kötve. Sok fiatal az érettségit követően is visszajár a foglalkozásokra, többen az ELTE csillagász szakáráról is. A szakkört Horvai Ferenc csillagász vezeti. Az első szakköri foglalkozás (új szakkörösök számára beiratkozás) szeptember 20-án kezdődik, 18 órakor a Polaris Csillagvizsgálóban (Budapest, III. ker., Laborc u. 2/C).