Demonstrált: cápaként lógott a kirakatban

Vágólapra másolva!
Az állatvédelem különös, ugyanakkor igen testhezálló formáját választotta az a brit aktivista, aki a cápavadászat tarthatatlan mértékére és módszereire kívánta felhívni a figyelmet London belvárosában.
Vágólapra másolva!

Alice Newstead korábbi munkahelyének kirakatát választott demonstárciója helyszínéül. Szeptember 3-án déltől 15 pecig lógott "bőrénél fogva" felakasztva, egy kampány keretében így tiltakozott a cápavadászat embertelen eszközei ellen.

Évente a világon 100 millió cápát ölnek le porcáért (a cápaporc-kivonat az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mint rákellenes "gyógyszer") és húsáért, utóbbiból elsősorban a cápa uszonya keresett. Az eljárás igen kegyetlen: a kifogott cápa hátáról még a hajón lemetszik az uszonyt, majd az állatot visszadobják a tengerbe. A nagy hal lesüllyed a fenékre, ahol - mivel elúszni képtelen - a lassú halál vár rá.

Idén hét nyílttengeri cápafaj került fel a Nemzetközi Természetvédelmi Unió (IUCN) vörös listájára, ezzel 21-re emelkedett a veszélyeztetett cápafajok száma. A legnagyobb veszélyben a röviduszonyú makócápa, a farkascápa és a selyemcápa van.

Forrás: Getty Images

Lóg, mint cápahús a kirakatban

A Lush kozmetikai üzlethálózat a közelmúltban piacra dobta új, cápauszonyra emlékeztető formájú szappanát. Az üzenet: inkább cápauszony-szappan (Shark Fin Soap), mint -leves (Shark Fin Soup). Az ebből származó bevétellel a Sea Shepherd környezetvédő szervezet cápavadászat elleni kampányát segítik.

Forrás: Getty Images

Alice Newstead a Lush Regent Street-i kirakatában