Igazolták a női mosoly és a nagyobb keblek erejét

Vágólapra másolva!
Végre sikerült tudományos kísérlettel is bizonyítani: egy mosolygó nőnek több esélye van arra, hogy a férfiak közeledjenek hozzá.
Vágólapra másolva!

Eddig erről a jelenségről csak szubjektív adatok álltak rendelkezésre, ám Nicolas Guérin francia kutató, a lorient-i Bretagne-Sud egyetem pszichológia és magatartás-kutatás professzora kísérletekkel is bizonyította.

A kísérlet színhelye egy lorient-i bár volt, ahol Guérin egy húszéves nőt bízott meg, hogy két másodpercig nézzen szembe minden érkező férfival, aztán fordítsa el tekintetét. Az esetek felében a tekintet mosollyal párosult, a másik felében nem. Utána a nőnek egy a "célponthoz" közeli asztalhoz kellett ülnie, és egy magazint kellett lapozgatnia. Egy munkatárs figyelte, hogy a férfi odapillant-e a nőre. (Volt olyan, hogy egyszerűen áttelepedett hozzá). Tíz perc múlva a nőnek távoznia kellett, bármilyen stádiumban is volt az ügy. Az eredmény: abból az 50 férfiból, akire a nő rámosolygott, 11 követte, azokból, akik csak tekintetet, de mosolyt nem kaptak, csak kettő.

Egy másik kutatópáros arra figyelt fel, hogy a felszolgálónő, aki széles mosollyal dolgozott, nagyobb borravalókat kapott, mint az, aki csak a "minimális" derűt sugározta.

Guérin egy kollégájával még 2004-ben azt is kimutatta, hogy a mosolygó stoppos lányt több férfi veszi fel a kocsijába. A professzor azt is bebizonyította, hogy a nők mellbősége is pozitív hatást vált ki ilyenkor a férfiakból. Egy fiatal nő volt a csali, akinek mellbőségét különböző melltartókkal változtatták. Amikor kiskosarú melltartó volt rajta, 268 autósból 40 állt meg, hogy felvegye, amikor nagy, akkor már 60 - írta a Libération című francia napilap.