Pályázat: Miért szeretnél találkozni Jane Goodallal?

Vágólapra másolva!
Jane Goodall csimpánzkutató Magyarországra látogatása alkalmából a Rügyek és Gyökerek Egyesület rajz-, fotó, és esszépályázatot hirdet. A győztes pályázók májusban találkozhatnak is a neves etológussal.
Vágólapra másolva!

A pályázat három kategóriájában - rajzon, fotóval és esszé formájában - lehet megfogalmazni, "Miért szeretnél találkozni Jane Goodallal?"

A pályázat három korosztály - általános iskola alsó tagozatos (1-4. osztály) tanulói, általános iskola felső tagozatos (5-8. osztály) tanulói, illetve középiskolák tanulói (9-12. osztály) - számára nyitott. Minden pályázó egy kategóriában indulhat. Egy pályázótól egy művet fogadnak el.

Minden korosztályból 25 szerencsés pályázó és felnőtt kísérője személyesen találkozhat Jane Goodallal. A kicsiket játszóház, a nagyokat filmvetítés, környezettudatos kézműves foglalkozás várja várhatóan május 16-17-én. Minden egyes korosztály első három helyezettje tárgyi jutalmat is kap, a legjobb alkotásokból a Jane Goodall Rügyek és Gyökerek Egyesület kiállítást rendez.

Forrás: Rügyek és Gyökerek
Forrás: Rügyek és Gyökerek

Az angol születésű Dr. Jane Goodall, nemzetközileg elismert primatológus 1977-ben hozta létre a Jane Goodall Intézetet, majd 1990-ben a Rügyek és Gyökerek (Roots & Shoots) hálózatot, amely a Jane Goodall Intézet gyerekeket és fiatalokat összefogó képzési és nevelési programja. Jane Goodallt legtöbben talán az Afrikában (főként Gombe-ben) folytatott csimpánz-tanulmányozása révén ismerik.

Goodall évek óta járja a világot, hogy a fiatalokat környezettudatos életmódra biztassa mindenhol, és tudatosítsa, hogy mi magunk is mennyire sokat tudunk tenni a környezetünk védelmének érdekében, és embertársaink javára.