Megtartották az első esküvőt súlytalanságban

Vágólapra másolva!
Először fogadott egymásnak hűséget egy pár a súlytalanságban. Az alkalomra vasárnap nem a világűrben, hanem egy speciális repülőgépen került sor, ahol mikrogravitációs környezet hozható létre.
Vágólapra másolva!

A menyasszony fülbevalója apró bolygóra emlékeztetett, a vőlegény mandzsettája pedig úrhajót formázott az első, súlytalansági környezetben tartott esküvőn. A rendezvényt egy speciálisan átalakított Boeing 727-es repülőgépen tartották az Egyesült Államok felett, amelyen Erin Finnegan és Noah Fulmor lebegett át a boldogságba.

A szertartást Richard Garriott űrhajós vezette le, aki a násznéppel együtt több alkalommal hosszú másodpercekig súlytalanul lebegett a gép összesen egyórás útja során. Az esküvő speciális előkészületeket igényelt: a ruhákon lévő kiegészítőket megfelelően rögzítették, és a résztvevőknek is figyelniük kellett, hogy koordinálják mozgásukat.

A gyűrűkre gondosan vigyázott az ifjú pár, meglepetést csak az okozott, hogy az egyik vendég ujjáról lerepült egy gyűrű, és ide-oda lebegett a 27 méter hosszú kabinban. A vőlegény bevallása szerint az esküvői csók sem volt szokásos, de orruk ütközése után sikerült a dokkolás.

Forrás: AFP

Ruhaválasztás még a Földön: súlytalanságban a fodor is szebben lebeg

További felvételek az eseményről itt láthatóak. Aki pedig szintén hasonló esküvőt szeretne, az alábbi honlapon jelentkezhet.