Tervezzen űrvilágot! - pályázati felhívás

Vágólapra másolva!
"Távoli világok - a sci-fi mestermunkái" (The MSW Design Contest 2009: Far Worlds - Best of Science Fiction) címmel nemzetközi pályázatot írt ki a PI Club űrhajózási és csillagászati "modellvilágok" tervezésére.
Vágólapra másolva!

Távoli világok - A sci-fi mestermunkái címmel pályázatot hirdet a PI Club a MiniSpaceWorld elnevezésű űrhajózási és csillagászati modell- és terepasztal-kiállítás science-fiction részlegének megtervezésére. A MiniSpaceWorld felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szól: vasúti terepasztal-rendszerhez hasonlítható módon felépített "modellvilágokban" kívánja bemutatni az űrhajózás és a csillagászat érdekes és izgalmas részleteit. Kiállítótermei tematikai csoportosításban járják be a csillagászat és az űrhajózás sokszínű világát, a múltból indulva az elképzelt jövőig.

A MiniSpaceWorld pályázók feladata: egy szabadon választott sci-fi (SF) tematikájú, űrhajózási, illetve csillagászati jellegű, mintegy 150-200 m2 alapterületű terepasztal alap- és látványtervének elkészítése, valamint a választott jelenetek leírása. A beadandó munkában szerepel a vázlatos tervrajz mellett a design részletes leírása, három vagy több kiemelt részlet kidolgozása, valamint opcionálisan animációk és videók összeállítása.

A vázlatos tervrajznak egy minimum 150 négyzetméteres összterületű terepasztalt kell tartalmaznia. A pályázat összdíjazása minimum 3000 euró, illetve lesz egy különdíj, a MiniSpaceWorld oldalára regisztrált tagok szavazatai alapján. Az ünnepélyes díjátadást december 5-én tartják Budapesten.

ForrA!s: PI Club

Példa installácókra a MiniSpaceWorld keretében (PI Club, Gál Ferenc)

A pályázatot angol nyelven kell benyújtani; az alaprajz és az illusztrációk készülhetnek kézzel rajzolva vagy elektronikus úton.

Határidő:

  • A regisztráció ill. a pályamunkák beküldési határideje 2009. október 15.
  • A pályázaton való részvételhez regisztráció szükséges a www.minispaceworld.com oldalon.

Az eredményhirdetés és díjátadás idén első alkalommal lesz Magyarországon, decemberben Budapesten. A pályázat részletes felhívása a Galaktika Magazin portálján található. A pályázati felhívást a Magyar Asztronautikai Társaság is támogatja.