Fátyolkalárvát, mikrochip felszínét és hangyafejet ábrázoló fotókat is díjaztak a Nikon által szervezett Small World mikrofotográfiás versenyen. Nézze meg Ön is az idei év első húsz helyezettjének díjnyertes fotóit!

A fénymikroszkópos eljárásokkal készült mikrofotók valódi műalkotások, elkészítésük rendkívül aprólékos munkát igényel. A jó mikrofotók kompozíciója, színvilága és tartalma továbbmutat az egyszerű dokumentációs felhasználáson, és a nem szakemberek számára is esztétikai élményt nyújtanak.

A Nikon cég idén 37. alkalommal rendezte meg a nemzetközi Small World fotóversenyét. A zsűri több mint kétezer képből választotta ki a legjobb 20-at, melyek témája rendkívül változatos: van köztük horrorisztikus hangyaportré, labirintusra hasonlító mikrochip és sejtalkotókból készült színpompás montázs.

Forrás: Joan Rohl
Daphnia magna édesvízi vízibolha 100-szoros nagyításban - Kattintson a képre a galériáért!

Bár a hivatalos győzteseket kihirdették, a verseny honlapján még egy hónapig szavazhatnak az érdeklődők, hogy szerintük melyik felvétel a legjobb. A közönségszavazás eredményét október 30-án teszik majd közzé.