A féltékeny nők gyakrabban színlelnek orgazmust huszonévesek vizsgálata alapján

Vágólapra másolva!
Azok a nők, akik bizonytalanok partnerük hűségében, gyakrabban színlelnek orgazmust, hogy maguk mellett tartsák a szeretett társat.
Vágólapra másolva!

"A színlelt orgazmust nagyon gyakran puszta eszközként használják a nők, hogy megerősítsék vele a kapcsolatukat" - mondja Farnaz Kaighobadi, a Columbia Egyetem kutatója. "A nők azért is tettethetnek orgazmust, hogy kimutassák a partnerük iránt érzett szeretetet és gondoskodást."

A kutatónő 453 olyan 18 és 46 év közötti nőnek osztott ki kérdőívet, akik már legalább hat hónapja kapcsolatban éltek. A megkérdezett nők többsége a 20-as évei elején járó floridai egyetemi hallgató volt. A felmérés adatokat gyűjtött a megkérdezett nők társadalmi helyzetéről, kapcsolatuk minőségéről és szexuális viselkedéséről. Rákérdezett arra, színleltek-e már orgazmust a jelenlegi kapcsolatukban, illetve, hogy megcsalta-e őket a partnerük, vagy mennyire tartják ezt valószínűnek a közeljövőben.

Az eredmények szerint a felmérésben részt vevő nők 54 százaléka színlelt már orgazmust a kapcsolatukban. Kiderült, hogy az ebbe a csoportba tartozó nők sokkal kevésbé voltak biztosak a partnerük hűségében, mint azok, akik sosem tettettek orgazmust. Az eredmények a Archives of Sexual Behavior szakfolyóirat legújabb számában jelentek meg.