Égből pottyant fémtárgy szakította be egy amerikai raktár tetejét

Vágólapra másolva!
Ismeretlen fémtárgy csapódott be csütörtökön egy plymouth-i bútoráruház raktárépületébe. Az amerikai repülési hivatal szerint nem egy szálló repülőgépről szakadt le a fémdarab.
Vágólapra másolva!

A kétkilós tárgy nagy erővel csapódott be egy plymouth-i bútoráruház raktárába, és a tetőt is átszakította. A körülbelül 20 centiméter hosszú és 5 centiméter átmérőjű fémdarabra a bútoráruház alkalmazottja talált rá a raktár padlóján december 1-jén.

A dolgozók először arra gyanakodtak, hogy egy elhaladó repülőről zuhant le a tárgy, és jelentették az esetet az amerikai szövetségi repülési szövetségnek (FAA). A hivatal munkatársa azonban megállapította, hogy a fémdarab nem repülőről származik.

Kelly Beatty, a Clay Center Observatory csillagásza a CBS Boston televíziónak elmondta, hogy a fém pontos vizsgálata után egyértelműen ki fog derülni, hogy az űrből hullott-e vissza, ugyanis a műholdak speciális fémekből készülnek. Beatty elképzelhetőnek tartja, hogy esetleg egy környéken történt robbantásból származik a fémtárgy.