Vágólapra másolva!
Először vették filmre, amint egy panda egy antilop teteméből lakmározik. Az állatot rejtett kamerával buktatták le egy kínai rezervátumban.
Vágólapra másolva!

A Szecsuan tartomány délnyugati részén fekvő Wanglong Rezervátum alkalmazottai azután állították fel az infravörös kamerát, hogy harapásnyomokat vettek észre egy döglött antilopon. A kamerának sikerült is megörökítenie egy óriáspandát, amint a tetemből lakmározik. Azt nem tudják, hogy az állatot a panda ejtette-e zsákmányul, vagy csak rátalált a már elhullott állatra.

A pandák táplálékának jelentős részét friss bambuszhajtások alkotják, de a szakemberek előtt ismert, hogy az étrendjük alig egy százalékát más növények és hús teszi ki. Sőt egyes pandák szívesebben esznek húst, mint mások.

A panda a medvefélék családjába tartozik, így alapvetően a húsevő állatokra jellemző az emésztőrendszere. Az evolúció folyamán azonban teljesen alkalmazkodott a vegetáriánus étrendhez. Néha azonban a jelek szerint még előtörnek belőle az ősi viselkedésformák. Tavaly májusban például egy kínai állatkertben egy pávát zsákmányoló pandát figyeltek meg.